fbpx
24.3 C
Бэлць
marți, mai 21, 2024

/FOTO/ Duminica Colivei la Biserica „Acoperământul Măicii Domnului”

Citește și:
În această duminică, pe 31 martie, în incinta Bisericii „Acoperământul Măicii Domnului” a fost sărbătorită Duminica Colivei. 
„În felul acesta copiii din parohie au învățat care este semnificația colivei, au învățat cum trebuie s-o împodobească și când poate fi adusă la biserică”, a cumunicat Părintele Roman Botezat.

Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească, care este pregătit în special pentru a fi servit în timpul ceremoniilor religioase, în special la slujbele de pomenire a celor decedați. Este considerată o mâncare de doliu și este asociată cu respectul și comemorarea persoanelor care au trecut în neființă.

Coliva este preparată din grâu fiert, care este apoi amestecat cu diverse ingrediente, precum zahăr, nucă măcinată, stafide, scorțișoară, vanilie și alte arome, în funcție de preferințe sau tradiții locale. Se obișnuiește ca aceste ingrediente să fie pregătite și oferite de cei care organizează slujba de pomenire.

Coliva este considerată un simbol al vieții și al trecerii către o viață spirituală mai înaltă. Este servită celor prezenți la slujbă. Este un simbol al solidarității și al sprijinului pentru cei care trec prin perioade de doliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...

/VOX POP/ Pro sau contra votului prin corespondență? Ce spun bălțenii

„Eu cred că trebuie de mers în pas cu lumea, dacă undeva se practică și s-a dat rezultate, eu...
  sursa: cursbnm.md