fbpx
12.3 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/FOTO/ Echipament de testări chimice a munițiilor, donat Armatei Naționale

Citește și:

Armata Națională a recepționat un lot de echipament specializat de laborator analiză și testări, oferit de Misiunea OSCE în Republica Moldova și Austria, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale.

Donația cuprinde echipament specializat de testări chimice, echipament administrativ, mobilier, dar și lucrări de reparație capitală a încăperilor prevăzute pentru laborator.

Ministrul Anatolie Nosatîi a mulțumit reprezentanților misiunii OSCE în Republica Moldova și Austriei pentru asistența oferită în cadrul diverselor proiecte în domeniul securității fizice și managementului stocurilor de armament și muniții, menționând că bunurile materiale și echipamentul specializat de laborator donate va fi de mare ajutor specialiștilor care activează în domeniu, dar, în același timp, va avea un rol considerabil la siguranța populației civile și protejarea mediului ambiant. 

„Totodată, această activitate este un prilej de a aduce în vizorul comunității naționale și internaționale eforturile Ministerului Apărării de a reduce riscul de explozie necontrolată la locurile de păstrare a munițiilor. Echipamentele speciale pe care le recepționăm, la fel ca și instruirea oferită în acest domeniu militarilor moldoveni, reprezintă încă un pas important în relațiile de colaborare pe care le avem cu Misiunea OSCE în Republica Moldova, partenerii din Austria și alți parteneri externi”, a declarat ministrul Apărării.

Donația are loc în cadrul proiectelor demarate conform Planului de acțiuni al Armatei Naționale pentru 2020-2024 în domeniul securității fizice și managementului stocurilor de arme mici, armament ușor și muniții convenționale și este destinată Centrului de Armament și Muniții al Armatei Naționale. 

Echipamentul specializat de laborator are capabilitatea de cercetare în domeniul testării stabilității pulberilor și mijloacelor pirotehnice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md