fbpx
23.1 C
Бэлць
luni, mai 20, 2024

/FOTO/Educație pentru socializare juridică – o alianță între polițist și profesor pentru siguranța copiilor

Citește și:

În perioada ianiarie-iunie 2023, AO Nord Press Club a implementat, cu susținerea PH International,  proiectul „Adolescent informat – cetățean responsabilizat”, finanțat printr-un grant de la Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Biroului Afacerilor Internaționale în domeniul Combaterii Drogurilor și Aplicării Legii. Proiectul a fost realizat împreună cu IP Bălți și IP Sîngerei.

În cadrul proiectului, am avut 11 instituții de învățământ partenere din m. Bălți, raioanele Sîngerei, Edineț și Ocnița:

  1. Centrul de Tineret Contemporanul, Bălți
  2. Colegiul Tehnic Feroviar Bălți
  3. Colegiul Politehnic Bălți
  4. Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți
  5. Colegiul de Economie și Medicină Veterinară Brătușeni
  6. Colegiul Agroindustrial „Gh. Răducan”, Grinăuți
  7. Colegiul pedagogic „Ion Creangă” Bălți
  8. Centrul de Tineret Sîngerei
  9. Centru de Tineret STUDEM Bălți
  10. Liceul Teoretic „Olimp”, or. Sîngerei
  11.  Gimnaziul „A. Păunescu”, c. Copăceni, r. Sîngerei

După atelierele instructiv-practice cu genericul „Educaţia juridică – componentă indispensabilă în formarea şi responsabilizarea viitorului cetăţean”, desfășurate la Bălți și Sîngerei,cei 41 de participanți, împreună cu cadre didactice din instituțiile partenere, au desfășurat activități de diseminare a informațiilor și promovare a necesității educației juridice pentru adolescenți.

Proiectul a avut finalitatea de a spori gradul de conștientizare a importanței educației juridice în școli, de a analiza constructiv diverse forme și modalități de comportament în societate, pentru a facilita integrarea tinerilor în societate și a-i pregăti pentru situații imprevizibile, asigurându-le un bagaj necesar de cunoștințe.

Activitățile realizate au fost interactive, diverse și au valorificat aspecte variate ale educației juridice, fapt facilitat și de colaborările individuale ale instituțiilor cu Inspectoratele de Poliție din raioane, Centrele de Probațiune, experți independenți, juriști, avocați etc. Astfel, au fost realizate 57 de activități de follow up, în care au fost implicați 1671 și 55 de cadre didactice.

Totodată, în cadrul proiectului au fost realizate 3 emisiuni și 3 reportaje tematice, pe subiecte ca: delicvența juvenilă, STEM în criminalistică, combaterea violenței, viitoarele profesii în domeniu etc. Pentru realizarea materialelor, echipa de proiect a avut invitați și personae resursă din cadrul IP-urilor raionale, cadre didactice, psihologi, manageri școlari, repezentanți ai societății civile.

Rezultatele proiectului se datorează deplin instituțiilor partenere, elevilor și cadrelor didactice care s-au implicat activ, responsabil și dedicate, pentru a realiza activități interesante și motivaționale.

Pe această cale, echipa de proiect din cadrul AO Nord Press Club adduce mulțumiri tuturor partenerilor – instituții de învățământ, IP Bălți și IP Sîngerei, Judecătoria Bălți etc., pentru o colaborare frumoasă și productive în cadrul proiectului „Adolescent informat – cetățean responsabilizat”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Trăiască Europa!” Concert incendiar la Bălți, dedicat Zilei Europei

Tinerii din nordul țării au trăit o seară de neuitat la concertul dedicat Zilei Europei! https://youtu.be/pjefmcW1JPw Pe scenă au evoluat mai...

/VIDEO/ Târg educațional, organizat la Bălți. Elevii au aflat despre Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Un târg de oferte educaționale a fost organizat la Bălți. https://youtu.be/lIEwIynAjqs „Mulți studenți încă nu au decis unde își doresc să...
  sursa: cursbnm.md