fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

72 de persoane au avut nevoie de asistență medicală săptămâna trecută, după ce au fost mușcate de animale sau înțepate de insecte

Citește și:

72 de persoane au apelat, pe parcursul săptămânii trecute, la serviciile asistenței medicale urgente după ce au fost mușcate de animale sau înțepate de insecte.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, alte 34 de persoane au chemat ambulanța după ce au suferit combustii, înxă șase – insolații, iar alte două – sincope calorice.

Intervenția ambulanței a fost solicitată și în cazul a 70 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 83 de persoane. Ulterior, 74 de pacienți, inclusiv 15 copii cu diverse traumatisme, au fost transportați la spital.

Totodată, au fost înregistrate 47 de solicitări pe motiv de intoxicație, printre care 23 cu medicamente, opt cu alcool și două cu ciuperci.

În total, echipele de asistență medicală urgentă au efectuat, în perioada 21 – 27 august curent, 14 629 de intervenții, dintre care 2 380 la copii. 6 133 de pacienți, inclusiv 1 368 de copii, au fost transportați la spitalele din R. Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...
  sursa: cursbnm.md