fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/FOTO/ Încă patru preoți părăsesc Mitropolia Moldovei

Citește și:

Patru preoți au fost eliberați din funcția de paroh al bisericii păstorite și opriți de a oficia cele sfinte începând cu data de 22 August 2023. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Mitropolei Moldovei, care au menționat că fețele bisericești au părăsit samovolnic și fără temei canonic a Eparhiei Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ținând cont de nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare, dar și pentru încălcarea jurământului depus la hirotonie.

Prot. mitr. Teodor Pelin, protopop al bisericilor din r. Criuleni și Dubăsari și paroh al bisericii „Sf. Arh. Mihail” din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni sunteți eliberat din funcțiile de:
• Protopop al bisericilor din r. Criuleni și Dubăsari.
• Preot militar al Inspectoratului de Poliție de Criuleni și Dubăsari.
• Paroh al bisericii „Sf. Arh. Mihail” din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni.
și oprit de a oficia cele sfinte.

– Prot. mitr. Vasile Enachi, paroh al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din s. Ișnovăț, r. Criuleni;


– Prot. mitr. Ioan Gangan, paroh al bisericii „Sf. Irh. Spiridon” din s. Miclești, r. Criuleni;


– Prot. mitr. Ioan Solonaru, paroh al bisericii „Sf. Împ. Constantin și Elena” din s. Cimișeni, r. Criuleni;


Sunteți eliberați din funcția de paroh al bisericii păstorite și opriți de a oficia cele sfinte începând cu data de 22 August 2023, până la aducerea pocăinței depline în fața ierarhului și revenirea în clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova. O decizie definitivă cu referință la acțiunile anticanonice întreprinse de Sfințile Voastre va fi adoptată de către Sinodul BOM”, este precizat în comunicatul emis de către Mitropolie.

De menționat că acum două luni și parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Puhoi, Alexei Sîrbu a fost oprit de la oficierea slujbelor de către Mitropolia Moldovei, după ce a anunțat că aderă la Mitropolia Basarabiei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md