fbpx
17.3 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

/FOTO/ La Soroca avansează lucrările de reabilitarea a Muzeului de Istorie și Etnografie

Citește și:

În municipiul Soroca avansează lucrările de reabilitare a Muzeului de Istorie și Etnografie. Totodată, au fost achiziționate 50 de vitrine expoziționale, în valoare de 960 mii lei, pentru dotarea muzeului.

Miercuri, 29 martie 2023, directorul și specialiști ADR Nord au monitorizat modul cum decurg lucrările executate în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

În prezența reprezentanților Consiliului Raional Soroca și operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor de renovare, specialiștii ADR Nord au pus în discuție un șir de aspecte legate de implementarea proiectului.

Valoarea acestui proiect constituie 8,4 mil. lei, 10% din bugetul alocat din FNDRL constituind contribuția Consiliului Raional Soroca.

Renovarea Muzeelor de Istorie și Etnografie din municipiile Soroca și Bălți sunt primele proiecte de reabilitare și modernizare a unor instituții muzeale din nordul Republicii Moldova, finanțate din surse financiare naționale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md