fbpx
21.7 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/FOTO/ O șansă la o viață mai bună pentru inimile mici (P)

Citește și:

În premieră, duminică, 30 aprilie, la Novamed Nord, inimile copiilor din nordul țării, care suferă de patologii cardiace vor putea fi consultate de către profesorul european în cardiologie pediatrică, Petru Liuba.

Petru Liuba este profesor asociat al Universității din Lund, Suedia, medic primar Cardiologie Congenitală Intervențională Pediatrică și partenerul proiectului „INIMICI” desfășurat în țara noastră de către echipa Spitalului Polivalent Novamed. „INIMICI” este un proiect inițiat de Spitalul Polivalent Novamed, ce are drept scop diagnosticarea si corecția defectelor cardiace la copii. Proiectul dat este unic în Republica Moldova și presupune efectuarea unui șir de intervenții de corecție mini-invazivă a malformațiilor cardiace la copii. Datorită dotării sale cu echipament specializat de ultimă generație, Novamed este unica instituție medicală din țară ce poate asigura efectuarea operațiilor de acest gen. 

Intervențiile realizate de către profesorul Petru Liuba includ închiderea percutană de defect septal atrial, închiderea percutană a defect septal ventricular, închiderea percutană a canalului arterial persistent, Coarctația de aortă, valvuloplastia arterei pulmonare și malformații arterio-venoase congenitale.

Acest gen de intervenții sunt realizate în doar câteva ore, au un traumatism minim care nu necesită deschiderea cutiei toracice și permit o recuperare mai rapidă a pacientului.

Pentru programare, părinții își pot programa copii la consultație prin apel telefonic, la 0231 11 000

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md