fbpx
15.5 C
Бэлць
miercuri, mai 1, 2024

/FOTO/ Sigur o să vrei să le gătești. Vezi o rețetă simplă de gogoși

Citește și:

Gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi. Sunt adorate în primul rând de copii, pentru gustul delicios și acoperirea colorată la unele feluri de gogoși. Totuși noi vă prezentăm rețetă clasică de gogoși, doar cu pudră de zahăr.

Sunt zeci de rețete de gogoși și asta pentru că sunt un desert simplu de făcut și poate fi ușor adaptat. Sunt delicioase în orice fel atât calde cât și reci, cu sau fără umpluturi de gem ori ciocolată, cu sau fără topping. Dar toate au ceva în comun: aroma. Gogoșile perfecte sunt foarte aromate, iar pentru asta poți să folosești tot felul de arome, lămâie, portocală, vanilie, rom și scorțișoară.

Rețeta de gogoși pufoase este una de bază. Se fac simplu și este practic imposibil să nu-ți iasă. Poți folosi drojdie uscată, mai ales că este gata porționată pentru o porie de gogoși, adică un plic pentru 500 de grame de făină. Un plic de drojdie uscată are exact șapte grame, adica fix cât este necesar pentru jumătate de kilogram de făină. Pentru aceste gogoși pufoase, poți folosi orice fel de făină, ideala fiind cea pentru cozonac.

Ingrediente:

  • 250 ml de lapte integral;
  • 1 plic de drojdie uscată (7 g);
  • 50 g de zahăr tos;
  • 50 g unt topit și răcit;
  • 2 ouă mari (la temperatura camerei);
  • 1 vârf de linguriță de sare;
  • 500 g de făină;
  • arome (după gust: lămâie, portocale, vanilie, rom sau scorțișoară);
  • ulei pentru prăjit;
  • zahăr pudră.

Mod de preparare:
Începe prin a pregăti drojdia. Pune laptele la încălzit. Trebuie să fie călduț, dar nu fierbinte. Dizolvă drojdia uscată în lapte și amestecă bine. Se dizolvă repede și complet în câteva minute. Untul topit și racit se amestecă împreună cu zahărul și sarea, se bat bine cu mixerul sau în robotul de bucătărie. Adaugă pe rând cele două ouă și bate puțin după fiecare. Adaugă laptele (în care ai dizolvat drojdia), treptat, omogenizând bine. La final adaugă făina și amestecă folosind o spătula sau lasă robotul de bucătărie să-și facă treaba. Aluatul este lipicios în acest moment. Dacă folosești robotul, lasă-l să frământe aluatul până devine elastic (la viteza medie), dacă frămânți cu mâna, infăinează lingura de lemn și frământă aluatul încet, adăugând din când în când puțină făină, până ce devine elastic. Pune aluatul pentru gogoși într-un vas, acoperă-l cu un șervet și lasă-l într-un loc cald o oră-o oră și jumătate, până ce își dublează volumul. Când a crescut, întinde aluatul cu sucitorul pe masa înfăinată. Foaia trebuie să fie groasă de doi centimetri. Lucrează mai mult cu mâna și cât mai puțin cu sucitorul. Cu un pahar cu gură largă sau cu o cană, taie bucăți circulare. Lasă gogoșile tăiate pe plansetă la loc cald, ca să-si dubleze volumul, timp de 20-30 de minute. Se prăjesc în mult ulei. Folosește un vas adânc. Uleiul trebuie să fie încins, dar în niciun caz să nu fumege și nici să fie foarte fierbinte. Gogoșile se țin circa două minute pe fiecare parte, atât cât să prindă culoare frumoasă. Se scot pe un șervet absorbant și se pudrează din belșug cu zahăr vanilat.

Să aveți poftă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO / În Miercurea Mare gospodinele fac curățenie. Ce a învățat Liuba Patlatîi din Sofia, Drochia, de la mama ei

DE MIERCUREA MAREA SE FACE CURAT ÎN CASE LIUBA PATLATÎI, locuitoare s. Sofia: „Până la Sfintele Paști trebuie de făcut...

Avertizare ONU: În Gaza e mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest

În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ONU...
  sursa: cursbnm.md