fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Bălțiul este pregătit pentru prima ninsoare. Ce rezerve are Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți

Citește și:

Municipiul Bălți este pregătit pentru căderea primei zăpezi. Astfel încât meteorologii prognozează pentru următoarele zile ninsori, Întreprinderea municipală Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți s-a înarmat cu sare și nisip, iar toată tehnica care împrăștie materialul antiderapant prin oraș a fost deja pregătită.

SERGHEI JURAVEȚ, administrator ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, „Întreprinderea municipală DRCD Bălți este pregătită pentru sezonul de iarnă la 100%. Toate utilajele sunt pregătite, a fost făcută revizia tehnică, totul este pregătit, ce a fost nevoie de schimbat, noi am schimbat.”

După ce va cădea prima ninsoare, pe străzile din oraș va fi împrăștiată sare tehnică curată. Chiar dacă este mai scumpă decât amestecul în proporție de 25% sare și 75% de nisip, autoritățile au luat această decizie pentru a asigura confortul oamenilor și a păstra curățenia în municipiu.

SERGHEI JURAVEȚ, administrator ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, „Noi o să împrăștiem prima zi, cum a fost planificat, doar sarea tehnică curată, ca să nu murdărim străzile. Se prevăd ninsori doar pentru noaptea viitoare, pe urmă va fi din nou temperatură pozitivă, iar pentru ca să nu murdărim străzile, vom împrăștia doar sare curată. Pe urmă o să împrăștiem material antiderapant, amestec sare cu nisip.”

Potrivit prognozelor, rezervele de material antiderapant sunt suficiente pentru acest sezon. În cazul în care va fi nevoie, întreprinderea va mai cumpăra.

SERGHEI JURAVEȚ, administrator ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, „Avem depozit unde se păstrează sarea, este acoperit. Avem depozit pentru nisip, avem depozit pentru amestec deja gata pregătit. Banii ne ajung, este făcut un contract, dacă acest material pe care îl avem, dacă iarna vor fi ninsori puternice și vom cheltui tot ce avem depozitat, sunt contracte cu agenții economici, care vor face livrări adăugătoare.”

Serviciul hidrometeorologic de stat prevede precipitații sub formă de ploaie, treptat trecând în ninsoare pentru data de 17 spre 18 noiembrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md