fbpx
28.3 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

Glodeni: O persoană suspectă de Covid-19 dusă de polițiști la spital

Citește și:

Doi cetățeni moldoveni au dat dovadă de iresponsabilitate civică în luptă cu răspândirea COVID-19. Asta susține președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari,.într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit oficialului, „unul din pasagerii cursei Milano-Chișinău, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, miercuri a fost depistat deplasându-se liber prin orașul Glodeni. E clar că venind la Glodeni din localitatea de baștină a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr necunoscut de persoane. „

În acest caz, autoritățile locale au explicat despre urmările nerespectării zonei de izolare și a fost obligată sa meargă la domiciliu și să respecte regimul de carantină. Aceasta a fost anunțată că în caz contrar va fi sancționată conform legii.

https://www.facebook.com/tvnmoldova/videos/493328504888489/

Totodată, „un alt cetățean al raionului Glodeni, recent revenit din Italia, care s-a adresat la medicul de familie din localitate, prezenta simptome asemănătoare virusului COVID-19. Medicul imediat a acționat conform instrucțiunilor, totodată explicând pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție Medico-Sanitară specializată la Chișinău. Pacientul absolut iresponsabil, a neglijat cerințelor medicilor și a refuzat categoric transportarea și internarea in instituția Medico-Sanitară specializată și a plecat acasă. Mai mult ca atât, ulterior a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punîndu-le sănătatea în pericol. Într-un final cu intervenția poliției (echipată corespunzător) persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la Instituția Medico-Sanitară specializată din Chișinău pentru investigații.”

Contactat de reporterul TV Nord, Ion Cojocari a spus că joi dimineață a fost dată indicația ca șefii centrelor de sănătate care dețin lista persoanelor revenite din teritoriile afectate să fie examinate repetat și să fie îndemnați la responsabilitate.

Au fost emise acte administrative de interzicere a manifestațiilor în masă și mediatizate măsurile de Prevenție și de profilaxie.

Potrivit oficialului, în raionul Glodeni aflate sub supraveghere sunt 34 de persoane, iar altele 24 sunt plasate în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB

Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă...

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...
  sursa: cursbnm.md