fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Guvernul a alocat 4,8 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor centrelor pentru refugiați

Citește și:

Suma de 4,8 milioane de lei va fi alocată din Fondul de rezervă pentru acoperirea cheltuielilor legate de întreținerea și activitatea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, pentru luna decembrie 2023. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv. 

Peste două milioane de lei vor fi alocați autorităților administrației publice locale de nivelul doi, iar 438 de mii de lei – autorităților administrației publice locale de nivelul întâi. Totodată, către Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va fi transferată suma de aproape 2,3 milioane de lei pentru acoperirea costurilor de întreținere a centrelor de plasament temporar, create de instituții publice, întreprinderi de stat, de societăți cu capital majoritar de stat și de organizații necomerciale. În același timp, peste 53 de mii de lei vor fi redirecționați pentru acoperirea costurilor de întreținere a Centrului de plasament temporar pentru persoane refugiate, creat de autoritatea administrativă din subordinea MMPS. 

Odată cu expirarea, la 31 decembrie 2023, a stării de urgență, mecanismul de alocare a resurselor financiare pentru centrele de plasament temporar nu mai este disponibil. Astfel, a fost necesară acordarea unor alocații financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor din luna decembrie 2023.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md