fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

Guvernul va da vouchere familiilor vulnerabile pentru a înlocui electrocasnicele vechi

Citește și:

Aproximativ 50 de mii de familii vulnerabile din punct de vedere energetic din țară vor primi vouchere pentru a-și înlocui electrocasnicele vechi cu unele noi. Scopul deciziei Guvernului este de a reduce suma facturilor la energie electrică, scrie agora.md

Guvernul a aprobat un regulament prin care 50 de familii vulnerabile din punct de vedere energetic din țară vor primi vouchere pentru a procura tehnică electrică pentru casă.

Mai exact, Programul de vouchere pentru electrocasnice prevede un suport financiar ce acoperă 80% din costul unui aparat mare (frigider, aragaz electric, mașină de spălat rufe) asumat de proiect. Iar familia beneficiară va trebui să contribuie cu 20% din contravaloarea obiectului procurat.

De asemenea, vor fi oferite și vouchere gratuite pentru becuri LED. Costul total al programului este de 5,8 milioane de dolari.

La 12 octombrie 2022 a fost lansată platforma compensatii.gov.md unde cetățenii s-au înregistrat pentru a beneficia de compensații la consumul de energie în perioada rece a anului.

Persoanele care au depus cererea au fost divizate în anumite categorii de vulnerabilitate conform venitului pe care îl are fiecare familie.

Recent, Parlamentul a fost introdus încă două categorii de vulnerabilitate energetică. Este vorba despre vulnerabilitate energetică primară și vulnerabilitate energetică extremă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md