fbpx
16.1 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

/VIDEO/ Locuitorii mai multor cartiere din Bălți s-au pomenit, în plină vară, fără apă. Care este cauza

Citește și:

Mai mulți locuitori din municipiul Bălți s-au trezit fără apă la robinete în această dimineață. Situația este și mai gravă în momentul în care cererea de apă este în creștere din cauza temperaturilor ridicate. Dacă unele scurgeri au fost remediate rapid și în câteva ore oamenii aveau deja apă, în unele cazuri cum ar fi pe strada Smolean 15, lucrurile sunt mai complicate, iar apa curge de câteva zile.

Directorul tehnic la Apă-Canal Bălți, Vitalii Ungureanu, dă vina pe țevile vechi care nu au fost schimbate ani de zile, din cauza cărora se întâmplă des scurgeri.

VITALII UNGUREANU, Director Tehnic la Apă-Canal Bălți: „În weekend noi am avut câteva scurgeri, sâmbătă și duminică, strada Stamati, Traian, Smolean 15 și acum dimineața Lesecico. Problema este că în Bălți țevile sunt foarte vechi, dacă să luăm, uzura țevilor în Bălți este foarte mare, aici este nevoie de investiții, pentru că pe parcursul anilor nu s-a făcut nici o investiție.”

Locuitorii de pe strada Tiraspol se plâng că deconectările sunt o regularitate, cel puțin odată la două luni rămân fără apă.

„Două luni și e ruptură. În dependență, uneori nu mai dau așa mare presiune, eu locuiesc în casă cu 17 etaje, oamenilor nu le ajunge, ei dau câte puțin ca să nu se rupă țevile.”

„Iată dau presiune, cum spune și Lilea, presiune mai mare dau și deodată se rupe. E foarte greu, iată acum dimineață, nimeni nu se gândea că nu va fi apă, s-au trezit, vor să se spele, nu e apă.”

„Și la mine sub fereastră a fost, când m-am trezit am văzut că nu am apă, ei deja se certau aici. – Este greu când nu aveți apă? Desigur, cum fără de aceasta.”

Prețul pentru un metru cub de apă în orașul Bălți este de 11 lei și 23 de bani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md