fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia validării mandatului în funcție de șef al statului

Citește și:

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a felicitat-o pe contracandidata sa din alegeri, Maia Sandu, după ce Curtea Constituțională (CC) a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte.

Acesta a postat un mesaj pe pagina lui Facebook, în care se mai spune că atât el, cât și PSRM „vor respecta votul cetățenilor și vor susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate”.

„Adresez felicitări președintelui ales Maia Sandu pentru validarea sa în funcție de către Curtea Constituțională. Îi urez succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor, în interesul Republicii Moldova. Cetățenii au votat la ultimele alegeri masiv candidații care reprezintă PSRM și PAS, aproape în mod egal in interiorul țării, ceea ce înseamnă că aceste partide și liderii lor au primit principala responsabilitate politică în ceea ce privește viitorul Republicii Moldova.

Votul oamenilor a mai arătat și că celelalte partide au o credibilitate foarte redusă, a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând posibil.

Președintele ales a fost mandatat de cetățeni să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor.

Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu. Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor.

În ceea ce mă privește, după încheierea mandatului de președinte după 24 decembrie, urmează să activez în spiritul votului pe care mi l-au oferit cei 700 de mii de cetățeni la ultimele alegeri, să muncesc pentru ca viața lor să fie mai bună, să am grijă ca promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate. Împreună cu PSRM vom fi mai activi ca oricând și cu siguranță rolul nostru pe scena politică va fi unul decisiv în perioada care urmează”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

CC a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020 și a validat mandatul de președinte al Maei Sandu. Decizia a fost pronunțată în după amiaza zilei de joi, 10 decembrie. Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Amintim că în urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a acumulat 57,75% din voturi, iar contracandidatul ei Igor Dodon – 42,25%.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md