fbpx
23.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

IGSU afirmă că în R.Moldova depășiri ale fondului radioactiv nu există: „Evitați consumul necontrolat de iod”

Citește și:
În urma incendiului pe teritoriul Centralei Nucleare din Zaporojie, depășiri ale fondului radioactiv nu există. Declarațiile au fost făcute de către șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI colonel Oprea Alexandru în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit oficialului, incendiul produs la Centrală,  nu a afectat instalațiile nucleare, doar clădiri administrativ.
Totodată, șeful IGSU a menționat că la acest moment, depășiri ale fondului radiativ nu există. Nivelul radiației este în limitele normei admisibile. De asemenea, instalațiile esențiale conectate la blocurile de producere a energiei electrice nu au fost afectate. Potrivit șefului Inspectoratului la momentul actual, pericol pentru Republica Moldova nu există, iar conform rapoartelor oficiale fondul radioactiv în Republica Moldova este în limitele normei admisibile de 8-10 microGy/hr.
Mai mult, oficialul s-a adresat către populație, să trateze calm situația, să evite panica și consumul necontrolat de iod. IGSU al MAI din Republica Moldova este punctul focal al Convenției Internaționale de notificare timpurie despre accidentele nucleare în cadrul Organizației Internaționale de Energie Atomică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md