fbpx
27.6 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

În luna iulie, Moldovagaz va achiziționa gaz de la Energocom la prețul de 366 euro

Citește și:

Moldovagaz a anunțat astăzi că prețul de achiziție al gazelor naturale de la Energocom pentru luna iulie va fi de 366,34 de euro pentru o mie de metri cubi, comparativ cu 349 euro în luna iunie, transmite MOLDPRES.

„În conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna iulie 2024 prețul de achiziție va constitui 34,43 euro/MWh, fiind echivalent cu 366,34 euro pentru o mie de metri cubi, sau 7030,01 lei pentru o mie de metri cubi (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub, și cursul valutar respectiv”, a specificat Moldovagaz.

Prețul a fost anunțat astăzi după ce Energocom a câștigat licitația pentru livrarea de gaze pentru luna curentă, inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy.

Pentru luna iunie, prețul de achiziție a gazelor naturale de la Energocom a fost de 349,79 euro per mia de metri cubi, iar pentru mai – 331,22 euro.

Începând cu luna mai curent, licitațiile pentru procurarea gazelor naturale sunt desfășurate pe platforma „BRM East Energy”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md