fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Iulie a început cu temperaturi record. Ce fac bălțenii pe caniculă

Citește și:

Mercurul în termometre se ridică până la +35°C, iar oamenii caută soluții pentru a-și ajuta organismul să treacă de caniculă. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de urgență recomandă oamenilor mai multe măsuri de siguranță pentru a nu deveni victima unui incendiu sau insolații.

„Pe sub copaci, pe la umbră, iată așa pe sub clădiri, unde se poate proteja față de aceste călduri. Cu câțiva ani în urmă aici în centrul orașului erau instalate și corturi, cu apă. – Da erau. Foarte bine, foarte bine era, de ce nu se organizează și în ziua de astăzi?”

„Trebuie să stai acasă și apă să bei.”

„În primul rând trebuie să stai acasă, să nu ieși în așa căldură, dar eu am o necesitatea, trebuia să ies astăzi. Apă mai multă trebuie să avem la noi. Noi în principiu nici nu avem de unde cumpăra această apă în piață. Consider că este o idee bună, corturile cu apă.”

„Mai mult pe lângă apă, alt fel cu ce să ucizi căldura? Pe la umbră, mai multă apă. – Dar este dificil în astfel de zile să ne păstrăm sănătatea? – Păi și normal, la mulți se ridică tensiunea. Normal că trebuie să ne păzim.”

„Foarte greu, iată, merg peste tot cu apă. Înainte să ies din casă mă răcoresc cu apă, dar așa nu există nimic împotriva caniculei.”

„Foarte bine, noi avem sticluța cu apă și este bine, avem și briză de vânt.”

„Eu iubesc mult căldura. Nu o să mă credeți, sufăr de tromboză, nu funcționează bine sistemul circulator și nu simt căldura. Îngheț când este frig afară, această vreme este perfectă pentru mine.”

Salvatorii și pompierii recomandă oamenilor să nu aprindă focul pe o suprafață deschisă în preajma lanurilor cu cereale, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement. Scăldatul se permite doar în locuri autorizate și amenajate cu stații de salvare. Dacă ieșirea din casă în orele de vârf este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise, salvatorii îndeamnă oamenii să consume suficientă apă pe parcursul zilei.

RECOMANDĂRILE SALVATORILOR

Evitarea focurilor în spații deschise

Scăldat în locuri autorizate

Folosirea cremelor cu protecție solară

Purtarea hainelor de culoare deschisă

Hidratarea organismului

Am încercat să aflăm dacă primăria Bălți va amenaja corturi în care oamenii să poate bea un pahar cu apă, însă responsabilii nu au răspuns la telefon.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat din raionul Dondușeni s-a înecat în bazinul din propria gospodărie

Un bărbat de 36 de ani și-a pierdut viața, după ce s-a înecat în bazinul din propria ogradă. Tragedia...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...
  sursa: cursbnm.md