fbpx
17.7 C
Бэлць
duminică, septembrie 24, 2023

În Republica Moldova au fost aduse teste pentru detectarea coronavirusului de tip nou

Citește și:

Un set de teste pentru detectarea virusului ce cauzează Coronavirusul de tip nou (COVID-19) au fost aduse marţi, 18 februarie, la Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP). Testele au fost livrate din Germania, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), transmite MOLDPRES.

Setul de teste este stocat în condiții speciale în Laboratorul virusologic din cadrul ANSP.

Laboratorul este parte componentă a reţelei europene de laboratoare specializate în diagnosticarea gripei și altor infecții virale, acreditat de OMS. Acesta este eligibil pentru efectuarea investigațiilor molecularo-genetice din biosubstraturile umane, fiind dotat cu echipament performant pentru efectuarea analizelor în timp real. 

„Investigațiile de laborator la detectarea virusului vor fi efectuate de persoanele care întrunesc definiția de caz a OMS, cu criteriile stipulate de ministerul de resort de la Chişinău”, indică surse de la ANSP.

Responsabil pentru colectarea și transportarea materialului biologic la Agenția Națională pentru Sănătate Publică este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, care va efectua aceste proceduri conform Ghidului Național de reglementări pentru transportarea substanțelor infecțioase 2019.

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a crescut luni, 17 februarie, la 1770 de morţi în China continentală, potrivit cifrelor oficiale publicate în aceeași zi, care confirmă o încetinire a ratei zilnice de decese, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că răspândirea coronavirusului rămâne „imposibil de prevăzut”.

Sursa: moldpres.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md