fbpx
18.5 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

În Republica Moldova va fi deschis Colegiul Medicilor Veterinari

Citește și:

În Republica Moldova va fi creat Colegiul Medicilor Veterinari. Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de Lege privind organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar.

Documentul prevede crearea și funcționarea Colegiului Medicilor Veterinari și instituirea pe 15 mai, a Zilei profesionale a medicului veterinar din Republica Moldova.

Potrivit Legii, domeniul de activitate al medicului veterinar include medicina veterinară privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, siguranţa produselor alimentare de origine animală, diagnosticul de laborator veterinar și supravegherea salubrităţii hranei pentru animale.

Totodată, Legea prevede elaborarea şi aprobarea Statutului medicului veterinar, a Codului de Deontologie, inclusiv a măsurilor de răspundere disciplinară a medicilor veterinari.

Instituția va reprezenta o organizație profesională autonomă, apolitică şi nonprofit, din care vor face parte, obligatoriu, toţi medicii veterinari din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

VIDEO/ Tinerii spun NU corupției. Elevii din Răuțel au învățat care sunt consecințele corupției

Elevii claselor a 8-a și a 9-a de la Gimnaziul „Alexei Mateevici”, din satul Răuțel, raionul Fălești spun: „Nu...

McDonald’s este acum disponibil pe aplicația Glovo și în Bălți

Locuitorii din Bălți pot să se bucure de meniurile lor preferate de la restaurantul McDonald's, livrate rapid și convenabil...
  sursa: cursbnm.md