fbpx
5.1 C
Бэлць
duminică, martie 3, 2024

În România au fost confirmate două cazuri de difterie, primele după 34 de ani

Citește și:

Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate în București, Informația a fost raportată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) din România, într-un comunicat din 9 decembrie. Potrivit reprezentanţilor INSP, boala apare la persoane din grupuri vulnerabile, în general consumatori de droguri, care trăiesc in condiţii precare, scrie voceabasarabiei.md. 

Potrivit INSP, cele două persoane sunt bărbați de 38 și 40 ani, consumatori de droguri, infectați HIV, și au fost internați într-un spital de boli infecțioase din București, cu leziuni cutanate, la nivelul „cărora au fost izolate tulpini netoxigene de Corynebacterium diphtheriae”.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) și sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienți.

Cele două persoane au fost tratate și după vindecare, externate, a precizat INSP.

Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum vrea Dubai să construiască cel mai mare aeroport din lume, care va gestiona peste 160 de milioane de pasageri pe an

În urmă cu puțin mai mult de 10 ani, în octombrie 2013, un A320 al companiei Wizz Air care...

UE va examina un nou ajutor de apărare pentru R. Moldova

Europenii iau în calcul un ajutor suplimentar de apărare pentru Republica Moldova în condiţiile în care Rusia își continuă...
  sursa: cursbnm.md