fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Încă un general rus a căzut în dizgrație după ce a vorbit prea mult. Cine este ofițerul înlăturat de Șoigu

Citește și:

Conducerea militară rusă l-a demis pe generalul-maior Vladimir Seliverstov, au relatat mai multe surse din Rusia, scrie Kiev Independent, care citează ultima evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat în ultima sa evaluare că informații privind demiterea generalul-maiorului Vladimir Seliverstov, comandantul Diviziei 106 Gărzi Aeropurtate, au apărut în 15 iulie.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, nu se cunoaște momentan motivul demiterii lui Seliverstov. Sursele rusești au speculat însă că înlăturarea sa ar putea fi „asociată cu obișnuința lui de a vorbi în numele soldaților săi”. Potrivit surselor, Divizia 106 Gărzi Aeropurtate (VDV) acționează în zona Bahmut din ianuarie, iar ISW a observat recent că Regimentul 137 al gărzii intervine pentru a respinge contraofensiva ucraineană pe flancul nordic din Bahmut. Un blogger militar rus a susținut că militari din cadrul Diviziei 106 VDV sprijină și operațiunile defensive rusești la sud de Bahmut.

Rudele militarilor din Regimentul 137 au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin și la alți oficiali și au reclamat condițiile proaste în care luptă soldații și faptul că nu provizii, echipamente și mâncare în unitate.

„Nemulțumirea exprimată public cu privire la condițiile din zonele în care forțele ruse se apără în fața contraofensivei ucrainene ar fi putut să-l fi determinat pe Seliverstov să reclame acest lucru la comandamentul militar rus, iar asta ar fi putut duce la demiterea lui”, a transmis ISW.

Potrivit ISW, nu există o confirmare oficială a demiterii lui Seliverstov, dar raportările rusești despre demitere „urmează un model similar cu cel al afirmațiilor anterioare privind schimbările de la nivel de comandă care s-au dovedit a fi adevărate”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md