fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

O femeie din California spune că ar fi văzut-o pe Mădălina Cojocari, fetița moldoveancă care-i de negăsit în SUA

Citește și:

Mădălina Cojocari, deja în vârstă de 12 ani, pare să fi fost zărită la benzinăria Valero din Weaverville. Într-o postare pe Facebook, o femeie din California a scris, la începutul săptămânii curente, că i s-a părut că a zărit-o pe fetiță, în timp ce conducea spre Susanville, California, pe 5 iulie, scrie realitatea.md

Fata, care se pare că semăna foarte mult cu Mădălina, a cerut o plimbare „spre nord”. Departamentul de Poliție Cornelius din Carolina de Nord a confirmat că s-a autosesizat privind postarea în cauză.

„Părea să fie singură, dar sincer nu mi-am putut spune clar din cauza că atât de mulți oameni erau acolo”, scrie în postare.

Un purtător de cuvânt al poliției Cornelius a declarat pentru presa internațională că sunt „conștienți de indiciu și detectivii îl urmăresc”.

Poliția a arestat-o pe mama Mădălinei, Diana Cojocari, în decembrie 2022, pentru că nu a raportat fiica dispărută. Mădălina nu a mai fost văzută din 21 noiembrie 2022; poliția a aflat despre dispariția ei o lună mai târziu, când un ofițer de resurse a școlii din Cornelius a contactat-o pe inculpată cu privire la absențele copilului.

Diana Cojocari le-a spus detectivilor că nu a raportat imediat dispariția Mădălinei, pentru că era îngrijorată că soțul ei, Christopher Palmiter, își va pune familia în pericol și că „ar putea declanșa un conflict” cu el. Palmiter a fost, de asemenea, arestat în decembrie 2022 și acuzat că nu a raportat copilul dispărut.

„I-a spus că are o relație proastă cu co-inculpatul Christopher Palmiter și că vrea să divorțeze”, se arată în mandat.

Dosarele anterioare de arestare arată că Cojocari și Palmiter se certau în noaptea în care a dispărut Mădălina. Cojocari ar fi susținut că se temea că Palmiter o pune pe Mădălina în pericol.

Documentele instanței arată că, în timpul percheziției în mașina mamei, un câine polițist K-9 a detectat un miros de narcotice în interiorul Toyota Prius verde 2008, pe 10 februarie. Poliția a confiscat mașina, împreună cu pașaportul românesc al lui Cojocari, un card de debit moldovenesc, pașapoartele moldovenești și românești ale Mădălinei și diverse documente găsite în interiorul vehiculului.

Cojocari este, de asemenea, acuzată că a făcut mai multe apeluri către „ținte neidentificate” despre care se spune că ar fi implicate în investigații în curs de trafic de narcotice, potrivit documentelor instanței.

Poliția a scris în mandatul de percheziție că, de obicei, „persoanele asociate cu activitatea de narcotice sunt, de asemenea, asociate cu contrabanda de persoane”. Nu au fost găsite droguri în casa lui Cojocari și Palmiter.

Fostul agent FBI M. Quentin Williams a spus pentru WCNC Charlotte că publicul ar trebui să continue să distribuie fotografia Mădălinei în timp ce sunt urmărite pistele.

„Avem rețele sociale și toată lumea este împuternicită”, a spus Williams. „Atâta timp cât ești pe platformă, ești împuternicit să dai cuvântul. Deci, cel puțin, toată lumea o poate arunca pe internet. Toate pistele trebuie urmate pentru că nu știi niciodată care va fi cea care te va duce acolo, fie direct, fie indirect. Avem aproximativ 850.000 de ofițeri de aplicare a legii în America, dar avem peste 330 de milioane de oameni. Modul în care vom rezolva criminalitatea este dacă acele 330 de milioane de oameni sunt implicați în soluțiile pentru aceste cazuri.”

Amintim că, Mădălina a dispărut pe 23 noiembrie 2022. Agenții FBI au efectuat săpături în curtea casei și au extins căutările cu o barcă pe lacul Cornelius, din localitatea în care trăia fetița cu mama și tatăl său vitreg. Părinții sunt acuzați că nu au anunțat la timp dispariția copilei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md