fbpx
13.5 C
Бэлць
sâmbătă, februarie 24, 2024

Încă un partid pe arena politică a R. Moldova? De cine va fi condus

Citește și:

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev urmează să fie președintele partidului Viitorul Moldovei, formațiune politică anunțată vineri, 9 februarie. De fapt, partidul Bugeacul Nostru, creat în noiembrie 2022, va fi redenumit în „Viitorul Moldovei”. Noua denumire nu este încă înregistrată la Agenția Servicii Publice (ASP), scrie zdg.md

„Eu nu m-am gândit că voi ajunge încă o dată să vin în politica mare a R. Moldova. Însă eu nu sunt indiferent de ce se întâmplă în țară. Văzând că producătorul local, economia națională, din ce în ce merge în groapă, se ruinează și mergem la dispariția țării (…)”, a declarat fostul premier.

Acesta a mai declarat că „nu vrea să vină un burduhos de undeva să-l învețe cum să-și iubească soția și cum să-și educe copii”. „Noi trebuie să fim stăpâni la noi acasă”, a declarat Tarlev.

„Noi vom fi un partid nu împotriva cuiva, că lumea s-a săturat de gălăgie, distrugeri, critici. Noi vom fi pentru ceva: pentru țară, pentru neam, pentru patrie, pentru bunăstare, pentru un viitor mai bun la noi acasă”, a mai spus acesta.

La sfârșitul lunii august 2022, la Comrat, a fost creat un nou partid, „Bugeacul Nostru”, în frunte cu politicianul găgăuz, Valeri Ianioglo, fost bașcan interimar și prim-vicepreședinte al comitetului executiv al Găgăuziei.

Vasile Tarlev a deținut două mandate de prim-ministru, când la putere au fost comuniștii, în perioada 2001-2008.

În noiembrie 2009, ex-premierul Vasile Tarlev anunța public că s-a retras din Uniunea Centristă din Moldova (UCM) și se retrage din politică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți are director. Cine este acesta

Maxim Calmațui este noul director al Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți. Comisia de concurs a anunțat...

„Domnule Logsdon, dar Dmneavoastră cine sunteți?” Marina Tauber, înfuriată că a fost inclusă în lista sancțiunilor SUA

Deputata Marina Tauber este indignată de sancțiunile impuse de SUA. Aceasta a venit cu o reacție pe rețelele de...
  sursa: cursbnm.md