fbpx
7.6 C
Бэлць
vineri, februarie 23, 2024

/VIDEO/ „Sunt periculoase!” Caruselele din centrul Bălțiului au stârnit nemulțumiri în rândul oamenilor, dar și consilierilor

Citește și:

Unii locuitorii din municipiul Bălți s-au arătat nemulțumiți de caruselele instalate în centrul orașului, afirmând că acestea reprezintă o amenințare la adresa siguranței copiilor și nu respectă normele de securitate adecvate. Aceștia se plâng de instalarea defectuoasă a instalațiilor.

„Sunt periculoase pentru copii, anume ele sunt periculoase, copilul poate să cadă, să se fractureze. Ele ar trebui demult luate și puse în altă parte.”

„Ce ține de siguranță nu sunt sigur, eu am văzut cum ele se țin. Care pe cărămidă, care pe bucăți de lemn. Eu cu sora am fost odată, nu-mi insuflă deloc siguranță. Dacă e nevoie de ele acum nu știu, e un business, cineva câștigă bani din asta.”

„Tehnica securității aici nu este în regulă. Trebuie să fie un loc special amenajat pentru ele, acolo să fie amplasate, dar în centrul orașului consider că nu e bine. – Ele pot fi periculoase pentru copii? – Desigur, acolo tot e doar pentru copii.”

„Nu sunt atât de convinsă că sunt foarte sigure, nu văd siguranța maximă. – Dar prin ce anume nu o vedeți? – Pentru că anumite normative nu sunt respectate. Deja de o perioadă îndelungată sunt oprite, dar nici nu mai triluiesc, au fost la sărbători.”

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Municipal, s-a propus creare unei comisii speciale care se va ocupa de verificarea siguranței și legalității actelor semnate pentru instalarea caruselelor.

SERGHEI GRAMMA, Consilier: „Astăzi noi împreună cu colegii noștri din consiliul municipal am propus să clarificăm și să creăm comisia, de ce aceste caruseluri au fost conectate fără permisiunea serviciilor corespunzătoare și cine a semnat prelungirea constructului dat, fără fondatorul principal, adică fără consiliul municipal, din păcate astăzi ne-am întâlnit cu aceea că o parte din colegii din facțiunea Partidului Nostru, Renaștere și Mișcarea Alternativă nu au dorit să creeze comisia dată și să afle ce sa întâmplat.”

ELENA GRIȚCO, Consilier: „Noi vom susține toate inițiativele, inclusiv și crearea acestei comisii care va fi examinată la această ședință a consiliului municipal pe ordinea de zi la diverse, va fi creată o comisie ad-hoc pentru care fracțiunea Partidului Nostru va vota. Desigur vom propune și consilieri în această comisie, nu doar angajați ai primăriei, pentru că este o întrebare de interes local și fiecare consilier trebuie să iasă la fața locului și să constate în cazul în care sunt încălcări, să aibă acces la toate materialele.”

Contactat telefonic, primarul de Bălți, Alexandr Petkov, a declarat pentru TV Nord că deciziile luate în cadrul comisiei vor fi anunțate ulterior.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum puteți beneficia de alocații suplimentare la implementarea măsurilor de eficiență energetică

Centrul Național pentru Energie Durabilă îndeamnă proprietarii de locuințe care intenționează să aplice pentru finanțare la Programul Fondului pentru...

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...
  sursa: cursbnm.md