fbpx
24.1 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

Încălcările depistate săptămâna trecută la vamă

Citește și:

În perioada 9 – 15 martie 2020, polițiștii de frontieră au notificat 97 evenimente, cu documentarea a 110 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Astfel, polițiștii de frontieră au înregistrat  53 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, 25 cetățeni străini care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și 13 conducători auto, care au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor. Totodată, au fost depistate cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri.

În decursul săptămânii precedente 65 de cetăţeni străini, dar și 63 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Totodată, reamintim că la informarea oficială de către autoritățile de frontieră și vamale din România și Ucraina, cât și în baza deciziei autorităților naționale competente, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat vor fi închise pe o perioadă nedeterminată.

Din 14 martie, ora 16:00, sunt închise temporar punctele de trecere a frontierei moldo-române Cahul-Oancea și Lipcani-Rădăuți Prut. De astăzi, 16 martie curent, din partea Ucrainei sunt sistate activitatea a 36 de puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene, iar de mâine, 17 martie alte puncte de trecere, nu vor fi funcționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB

Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă...

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...
  sursa: cursbnm.md