fbpx
20.6 C
Бэлць
duminică, septembrie 24, 2023

PSRM a câștigat alegerile din Hâncești. Reacția PAS

Citește și:

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare la alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești.

Astfel, candidatul Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” (PSRM) Ștefan Gațcan, a câștigat fotoliul de deputat, pentru acesta votând 5.539 de cetățeni. Pe locul doi clasându-se Ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS), cu 4.554 de voturi.

La scurt timp după publicarea rezultatelor preliminare, partidul PAS a venit cu o reacție, calificând rezultatele alegerilor neobiective: „Le mulțumim tuturor oamenilor din circumscripția 38 care au mers astăzi la vot. Din păcate, în contextul actual, rezultatele alegerilor nu contează, pentru că nu au fost obținute în condiții normale și nu sunt obiective. Dacă eram la guvernare, am fi amânat aceste alegeri”, se arată într-un comunicat oficial al PAS.

La scrutinul din Hâncești, au mai participat: Ion Mereuță, Partidul Democrat din Moldova (PDM), acumulând 1.810 voturi, Dorin Chirtoacă din partea Blocului electoral UNIREA cu 346 voturi și candidatul independent Grigore Cobzac, obținând 1.792 voturi.

Conform rezultatelor preliminare, la scrutinul de duminică din Hâncești, au votat aproximativ 14.400 de alegători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md