fbpx
5.9 C
Бэлць
joi, februarie 29, 2024

Incendiile de vegetație fac ravagii în Chile. Cel puțin 51 de persoane au murit

Citește și:

Flăcările care au cuprins de două zile statul Chile au provocat decesul a cel puţin 51 de persoane, dar bilanţul victimelor urmează să crească și incendiile amenință zonele urbane, a relatat duminică, 4 februarie, agenția de știri Reuters, preluată de libertatea.ro

Preşedintele chilian Gabriel Boric a recunoscut că „situaţia este într-adevăr foarte dificilă”, iar ministrul chilian de interne, Carolina Toha, a declarat că este posibil ca bilanţul victimelor să urce. „Situaţia din regiunea Valparaiso este extrem de delicată”, a spus ea.

Suprafaţa afectată de incendii a crescut de la 30.000 la 43.000 de hectare între vineri şi sâmbătă, iar autorităţile sunt foarte îngrijorate de unele incendii, care se propagă în apropierea zonelor urbane şi au „un potenţial foarte mare de a afecta persoane, locuinţe şi instalaţii”, potrivit ministrului de interne.

Pompierii luptă cu flăcările de vineri, 2 februarie, în regiunile Valparaŕso şi O’Higgins, în centru, precum şi în Maule, Biobŕo, La Araucana şi Los Lagos, în sud. Preşedintele Boric, în vârstă de 37 de ani, a decretat starea de urgenţă sâmbătă, 3 februarie, pentru a face faţă avansării flăcărilor.

Acest val de căldură rezultat din fenomenul climatic El Nino afectează sudul Americii Latine, provocând incendii de pădure care sunt agravate de încălzirea globală. După Chile şi Columbia, canicula ameninţă în zilele următoare Argentina, Paraguay şi Brazilia.

Incendiile de pădure sunt normale în Chile, dar vara. Anul trecut, când ţara s-a confruntat cu un val de căldură record, aproximativ 27 de persoane au murit şi peste 400.000 de hectare au ars.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Bătrâna din raionul Edineț, dată dispărută, găsită fără suflare

Bătrâna de 83 de ani din raionul Edineț, care a fost dată dispărută la sfârșitul lunii ianuarie, a fost...

Ce înseamnă mobilizarea comunitară și cum formăm un grup de inițiativă

Grupurile de inițiativă comunitară sunt pietrele de temelie ale unei comunități sănătoase și prospere. Ele reprezintă un catalizator pentru...
  sursa: cursbnm.md