fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

Israel-Hamas Un singur spital din nordul Fâşiei Gaza mai acceptă pacienţi, anunţă ONU

Citește și:

În partea de nord a Fâşiei Gaza un singur spital mai acceptă pacienţi, date fiind luptele dintre armata israeliană şi Hamas, precum şi lipsa combustibilului şi a altor utilităţi, a indicat în cursul nopţii de marţi spre miercuri Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare (OCHA), transmite dpa, citat de agerpres.ro.

Spitalul Al-Ahli din oraşul Gaza este încă funcţional, dar la capacitate minimă, a anunţat agenţia.

Potrivit OCHA, toate celelalte spitale şi-au încetat funcţionarea din cauza lipsei de electricitate, materiale medicale, oxigen, alimente şi apă.

Situaţia este agravată de bombardamentele şi luptele din imediata vecinătate, mai arată agenţia ONU. În prezent, în spitalul Al-Ahli se află în jur de 500 de pacienţi.

Armata israeliană a anunţat în cursul nopţii că forţele sale au intrat într-o parte a spitalului Al-Shifa.

‘Pe baza informaţiilor avute şi a necesităţii operaţionale, forţele IDF (armata israeliană) desfăşoară o operaţiune precisă şi ţintită împotriva Hamas într-o zonă specifică a spitalului Al-Shifa’, a anunţat armata pe canalul Telegram în primele ore ale dimineţii de miercuri.

Israelul spune că activitatea Hamas face din spitale ţinte legitime.

Pe întreg teritoriul Fâşiei, situaţia în spitale, care lucrează deja la limită, s-a deteriorat dramatic în ultimele zile. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 22 din cele 36 de spitale şi-au încetat activitatea.

Celelalte 14 reuşesc cu greu să asigure îngrijirea pacienţilor, inclusiv a celor de la terapie intensivă, arată OMS.

Israelul declară că acţiunea sa militară în Fâşia Gaza vizează să distrugă organizaţia islamistă Hamas, care guvernează în enclava litorală dens populată. Hamas şi alte grupări au atacat Israelul pe 7 octombrie, omorând 1.200 de persoane şi luând în jur de 240 de ostatici.

Peste 11.000 de oameni au fost ucişi şi circa 30.000 răniţi în acţiunile de represalii israeliene, potrivit ONU şi autorităţilor sanitare din Gaza.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

La Bălți se va desfășura workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”. Cum poți participa

Asociația pentru Politica Externă (APE) invită toți doritorii la workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”.  Data:...

/VIDEO/Forumul Mass-Media 2023: Dezinformarea nu dispare, își schimbă canalele de răspândire

Dezinformarea nu dispare, doar se transformă sau își schimbă canalele de răspândire. Și aceasta în pofida remediilor care credeau...
  sursa: cursbnm.md