fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

La uzina Azovstal din Mariupol cadavrele soldaților au început să se descompună

Citește și:

Comandantul adjunct al regimentului Azov, Svyatoslav Palamar, a vorbit despre situația de la uzina din Mariupol. Potrivit acestuia, atât soldații ruși, cât și ucraineni mor în fiecare zi. 

În acest moment, există bombardamente intense, de la avioane, artilerie cu tunuri, așa-numitele „Șerpi din Gorynychi” (instalații reactive care trag rachete pentru a detona mine.). În ultima noapte, am numărat mai mult de 25 de ieșiri de avioane care au aruncat bombe Acestea sunt, în special, trei bombardiere strategice, tancuri, mortiere, lunetişti, mitralieri ”, a spus Ponomar.

Potrivit acestuia, la uzină nu există încetare a focului, informează unian.net, citat de realitatea.md. 

Este o situație foarte dificilă. Nu știm dacă vom reuși să scoatem răniții astăzi. Sunt în desfășurare unele negocieri. Se vor implementa acordurile? E greu de spus. Răniții trebuie să fie evacuați cât mai curând posibil, sunt mulți morți, răniți. Acestea sunt consecințele acțiunilor trupelor Federației Ruse. Nu mai avem instrumentar chirurgical și nu există nicio modalitate de a oferi îngrijiri medicale calificate”, a spus el.

Ponomar susține că numărul exact de soldați care au rămas sub dărâmături nu este cunoscut.

Nu se știe numărul morților, dar vorbim despre sute de soldați ucraineni. Sunt aproximativ 600 de răniți. Dar această cifră crește în fiecare zi. Cred că și partea rusă trebuie să-și adune soldații morți. Pentru aceasta este nevoie de o încetare a focului și de acorduri de ambele părți pentru a strânge cadavrele morților. Acum deja e cald afară. Corpurile încep să se descompună și să otrăvească totul în jur„, a spus el.

De asemenea, comandantul adjunct al regimentului Azov menționează că un număr mare de soldați mor din cauza lipsei nivelului adecvat de medicină.

Militarii noștri mor în fiecare zi din cauza rănilor grave. Nu avem suficiente antibiotice, pansamente, nu avem aer curat. Spitalul nostru este bombardat. Avem mulți oameni uciși în urma bombardamentelor. Situația este catastrofală”, a subliniat el.

El a subliniat că răniții trebuie evacuați imediat.

Este necesar ca comandantul nostru șef să depună toate eforturile, să apeleze la toate organizațiile internaționale pentru a ne ajuta soldații. Sperăm că vom reuși să ajungem la o înțelegere. Sperăm că, datorită intervenției a altor state va fi posibilă stabilirea şi evacuarea răniților. Vorbim și de medici care au nevoie şi de ajutor”, a subliniat Ponomar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...
  sursa: cursbnm.md