fbpx
11.8 C
Бэлць
vineri, aprilie 19, 2024

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a murit în închisoare

Citește și:

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, a murit în închisoare la vârsta de 47 de ani, anunţă vineri agenţiile ruse de presă. Politicianul a fost raportat ca fiind decedat în colonia penală nr. 3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, conform Departamentului local al Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor.

Cauza exactă a decesului nu este încă cunoscută și este în curs de stabilire. Presa rusă relatează că ar putea fi vorba despre o tromboză de sânge, însă aceste informații nu au fost confirmate oficial.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost reținut în ianuarie 2021, la întoarcerea sa în Rusia din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu Novichok. Ulterior, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru fraudă și “sfidare” a instanței, iar în august 2023 a primit o sentință suplimentară de 19 ani pentru organizarea unei “comunități extremiste”.

De-a lungul detenției sale, Navalnîi a fost supus la multiple restricții și a petrecut timp în izolare punitivă. Echipa sa nu a confirmat încă oficial decesul, iar avocatul său a fost trimis să investigheze situația.

Moartea lui Navalnîi a generat reacții puternice la nivel internațional, iar comunitatea internațională urmează să monitorizeze îndeaproape evoluția acestei situații.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri

La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri pentru cei care vor să-și inițieze o...

/VIDEO/ Seniorii din nordul țării sunt mai abilitați în organizarea și implementarea activităților la nivel local

Realizarea inițiativelor locale contribuie la satisfacerea nevoilor de comunicare și participare socială a vârstnicilor. Conform sondajelor desfășurate în 35...
  sursa: cursbnm.md