fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Lucrările din cadrul proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți” faza II vor beneficia de facilități fiscale și vamale

Citește și:

Lucrările și serviciile destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II vor fi scutite de TVA și taxe vamale. Parlamentul a votat în prima lectură, la ședința de astăzi, inițiativa legislativă care aparține deputaților Boris Marcoci și Radu Marian. PROIECTUL a fost susținut de 74 de deputați.

Astfel, vor fi scutite de plata taxei pe valoare adăugată și de taxele vamale mărfurile, lucrările și serviciile care vor fi furnizate către SA „CET-Nord” și sunt destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II.   

Proiectul „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II este realizat în baza Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 15 milioane de euro. Principala componentă investițională constă în instalarea punctelor termice individuale (PTI) în 166 de blocuri locative și construirea rețelelor termice cu distribuție pe orizontală și de alimentare cu apă caldă în 296 de blocuri locative din municipiul Bălți. Se estimează că circa 2/3 din consumatorii din municipiul Bălți vor beneficia de aceste servicii. Urmare a implementării proiectului, va fi reabilitat sistemul de apă caldă menajeră și se vor conecta consumatori noi, prin instalarea punctelor termice individuale. Odată cu creșterea sarcinii termice, urmează să scadă costurile de producere și tarifele pentru consumatori.

Impactul bugetar estimat, urmare a implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II, va constitui circa 60 milioane de lei. 

Proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Omorul de la Rîșcani din 2008. Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce împreună cu iubita a omorât soțul femeii...

/VIDEO/ S-au împărtășit și au sfințit fructele. Creștinii ortodocși îi cinstesc astăzi pe Apostolii Petru și Pavel

Creștinii ortodocși din Republica Moldova îi cinstesc astăzi pe Apostolii Petru și Pavel https://youtu.be/d4nQ7EnzUpY?t=1 „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns...
  sursa: cursbnm.md