fbpx
26.8 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ 10 ani de la fondarea Incubatorului de Afaceri Sîngerei. Ce spun rezidenții

Citește și:

La 10 ani de la fondare, Incubatorul de Afaceri Sîngerei se mândrește cu cei peste 120 de rezidenți, care au devenit deja antreprenori cu acte în regulă. Grație acestei instituții, tinerii care vor să-și pună pe roate o afacere pot primi consiliere și ajutor din partea celor mai pricepuți.

 Natalia Ciubotaru a devenit una dintre cele mai de succes femei de afaceri din cadrul Incubatorului din Sîngerei. Chiar dacă a deschis deja 2 saloane de flori, aceasta spune că nu se va opri aici.

NATALIA CIUBOTARU, antreprenoare: „Activitatea constă în domeniul floristicei, sunt florist cu acte în regulă și am deschis două buticuri, două saloane de floristică în Sîngerei. Sunt bine, aici m-am regăsit și înțeleg că aici mi-e locul, îmi place culoarea, îmi place să creez, să implementez să fac oamenii fericiți. Îmi conduc gândul mai departe și sper să deschid mai multe saloane floristice, nu doar în Sîngerei, dar și în alte regiuni.”

Iar Eugen Grinciuc de abia face primii pași în afacere. Acesta este medic stomatolog și în scurt timp își va deschide primul său cabinet stomatologic.

EUGEN GRINCIUC, medic stomatolog: „Cred că este un foarte bun început de a începe a activa de sine stătător într-un raion, într-un centru raional, de asta ma decis că aici va fi perfect, fiind originar de aici, am revenit de la Chișinău. Pacienți mulțumiți, acesta este scopul meu, un tratament calitativ și pacienți care să spună un sincer merci mie.”

Incubatorul de Afaceri Sîngerei susține tinerii antreprenori în primii 3 ani de activitate.

LIUDMILA PROCIUC, vicepreședintele raionului Sîngerei: „Ne bucură foarte mult faptul când ei devin deja producători vestiți, fie exportatori, fie face ceva pentru țară și chiar mă închin în fața antreprenorilor care ne cătând la vremuri, la nimic, se dedică afacerilor, investesc bani, investesc sănătate, investesc foarte  mult.”

Potrivit reprezentanților consiliului raional, care este și fondatorul incubatorului, la următoarea ședință, consilierii urmează să voteze alocarea a 70 de mii de lei din buget, pentru susținerea Incubatorului de Afaceri Sîngerei.

IULIAN ERIMEI, vicepreședintele raionului Sîngerei: „Să știți că suntem bucuroși că aveți această oportunitate și în viitor vom fi la fel sprijinul dumneavoastră împreună cu colegii de la ODA, Camera de Comerț și alți factori de decizie.”

OLEG CERNEI, președinte, Comisia consultativă pentru Economie, finanţe şi buget: „Sincere mulțumiri pentru întreaga activitate și contribuție la fondarea, dezvoltarea și menținerea în top a celui mai bun Incubator de Afaceri din Republica Moldova. Consiliul raional are o componentă în ceea ce ține de susținerea antreprenorilor și  micului business. Dacă nu avem activitate economică, dacă nu avem locuri de muncă, nu putem să avem contribuție la fondul asigurărilor sociale.”

În cadrul Incubatorului de Afaceri din Sîngerei activează 40 de antreprenori.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md