fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Mai multe localități din Edineț rămân în continuare fără lumină

Citește și:

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului, în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au intervenit în 14 cazuri la lichidarea consecințelor ploilor torențiale cu intensificări de vânt produse în perioada 25-26 iulie. Astfel, angajații IGSU au efectuat lucrări de defrișare ale crengilor, arborilor căzuți pe carosabil, pomparea apei, precum și înlăturarea obiectelor cu pericol de cădere, în raioanele Edineț, Cimișlia, Drochia, Soroca, Ialoveni, Șoldănești, Hâncești, Criuleni dar și Nisporeni.

În urma precipitațiilor puternice, la 26 iulie, grindina a afectat mai multe hectare cu viță de vie, în raionul Orhei au fost distruse circa 60 ha, în raionul Dubăsari 20 ha și în raionul Cahul 9 ha. Totodată, intemperiile au afectat mai multe culturi agricole și livezi. Astfel, în raionul Edineț, în localitatea Cupcini au fost distruse 70 ha de livadă de meri, în satul Parcova 102 ha, în orașul Edineț 19 hectare și în localitatea Coșnița din raionul Dubăsari au fost distruse 44 ha de livadă de meri. Tot în raionul Dubăsari, ploile și rafalele de vânt au distrus 147 ha de porumb, 10 ha de grâu și 10 ha de legume. În urma precipitațiilor cu grindină în seara zilei de 26 iulie, în satul Ceadîr, raionul Leova au fost nimicite 100 ha de floarea soarelui și câte 50 ha de porumb și grâu.

La același subiect

În urma intensificării vântului, în mai multe localități din raionul Dondușeni au fost deteriorate acoperișurile a 19 case particulare și a 14 blocuri locative. Totodată, în raionul Dubăsari, localitatea Cocieri de pe acoperișurile a 13 case de locuit au fost smulse de vânt 154 foi de ardezie și 60 foi au fost deteriorate de pe acoperișul unui depozit.

Conform informației recepționate de la furnizorii de energie electrică, la 28 iulie către ora 06:00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, rămân deconectate 10 localități din raionul Edineț. De către echipele specializate sunt întreprinse măsuri necesare de reconectare a energiei electrice.

VEZI ȘI

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ S-au împărtășit și au sfințit fructele. Creștinii ortodocși îi cinstesc astăzi pe Apostolii Petru și Pavel

Creștinii ortodocși din Republica Moldova îi cinstesc astăzi pe Apostolii Petru și Pavel https://youtu.be/d4nQ7EnzUpY?t=1 „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns...

Durata medie a vieții a crescut în 2023. Femeile trăiesc mai mult cu 0,7 ani, iar bărbații cu 0,4 ani

Durata medie a vieții în Republica Moldova în anul 2023 a crescut cu aproximativ 0,5 ani comparativ cu anul...
  sursa: cursbnm.md