fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Mașinile de Poliție își schimbă girofarele și marcajele exterioare

Citește și:

Vehiculele cu regim prioritar de circulație ale Inspectoratului General al Poliției (IGP) își vor schimba marcajul exterior. Astfel, mașinile vor fi dotate cu dispozitive de semnalizare luminoasă și sonoră speciale, care nu vor fi vizibile în exterior. O decizie, în acest sens, a fost aprobată de Guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, pentru a permite vehiculelor IGP să rămână neobservate în traficul rutier.

Prin urmare, pe partea exterioară a acestor vehicule nu vor mai fi aplicate schemele color-grafice, marcajele de identificare și inscripțiile informaționale speciale. În acest mod, autorii faptelor ilegale vor putea fi prinși cu ușurință în flagrant sau reținuți.

Modificările în forma de echipare exterioară este necesară pentru ca vehiculele IGP să corespundă măsurilor moderne de prevenire și contracarare a terorismului, dar și a altor genuri de infracțiuni care prezintă pericol social sporit.

Potrivit noilor prevederi, polițiștii dotați cu asemenea vehicule vor putea reacționa și interveni imediat la solicitarea subdiviziunilor care au nevoie de ajutor în situații de urgență.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md