fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ S-au adunat la un raliu improvizat. Membrii Clubului Mercedes din Bălți atenționează despre pericolele în trafic

Citește și:

Membrii Clubului Mercedes din Bălți s-au adunat la un raliu improvizat pentru a atrage atenția la siguranța în trafic. Ei spun că în asemenea fel vor să responsabilizeze atât pietonii, cât și șoferii.

Deja de 16 ani, marca preferată de Adrian Babin este Mercedes. Acesta spune că, atât el cât și familia sa, nu mai recunosc altă marcă de mașină, iar azi a venit să își susțină colegii din club. 

ADRIAN BABIN, conducător auto: „Am ales mașina Mercedes ca un mijloc de transport în care mă simt în siguranță și am careva garanții că dacă m-am pornit la un drum înseamnă că ajung, unde m-am pornit, înseamnă că ajung cu succes. Soția tot conduce Mercedes, fiica tot conduce Mercedes, în familie numai marca aceasta o recunoaștem.”

Conducătorii auto spun că accidentele rutiere se petrec atât din cauza pietonilor, cât și a șoferilor.

ANDREI SAPESCO, administratorul Mercedes Club Bălți: „Ne-am adunat aici ca să atragem atenția că avem foarte multe accidente cu implicarea pietonilor și de foarte multe ori, din păcate, ele sunt letale. Singură statistica ne arată că majoritatea accidentelor se întâmplă din cauza neatenției a pietonilor. Pe șoferi la fel vreau să îi îndemn să fie mai atenți, înțeleg că trecerile de pietoni sunt amenajate, cu semafoare, semne rutiere, chiar și aceeași zebră poate să nu fie, poate să nu se vadă, sunt cazuri diferite.”

SORIN RAILEAN, conducător auto: „Noi am format un grup în care s-au strâns mai multe persoane. Pentru a îndruma cetățenii Republicii Moldova, să respecte regulile de circulație rutieră, din motiv că sunt multe cazuri de accidente grave, inclusiv și pietonii încalcă regulile de circulație.”

DENIS BOTNARI, conducător auto: „Ne-am adunat ca să le arătăm tuturor că trebuie să ținem cont de regulile de circulație care le-am învățat în școlile auto și când susținem examenele pentru permis, cum trebuie să mergem.”

Pe parcursul anului 2022, pe drumurile publice din mun. Bălți au fost comise 64 accidente rutiere soldate cu 3 persoane decedate și 70 de persoane traumatizate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md