fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

McDonald’s își închide restaurantele din Rusia

Citește și:

Compania McDonald’s a anunțat marți că va închide temporar restaurantele sale din Rusia, devenind cea mai recentă companie occidentală care își suspendă toate operațiunile din această țară ca urmare a invaziei din Ucraina, conform Reuters.

Lanțul fast-food a transmis că va continua să plătească salariile pentru cei 62.000 de angajați din Rusia, unde deține 850 de locații.

Importante branduri globale, inclusiv McDonald’s și PepsiCo au fost presate să suspende operațiunile lor din Rusia de câteva organisme, inclusiv fondul de pensii de stat din New York.

Giganta multinațională Unilever suspendă toate importurile și exporturile cu Rusia

Unilever a suspendat toate importurile și exporturile de produse către Rusia precum și toate investițiile în acest stat, scrie CNN.

Gigantul alimentar și de produse de consum va înceta și toate cheltuielile cu publicitatea din Rusia și spune că nu va profita de pe urma prezenței din Rusia.

Într-un comunicat, firma a spus: „Vom continua să furnizăm produsele alimentare și de igienă esențiale de zi cu zi, făcute în Rusia pentru populație. Vom supraveghea atent evoluțiile. Ne alăturăm apelurilor pentru sfârșitul acestui război și sperăm că pacea, drepturile omului și respectarea legii internaționale vor triumfa”.

Unilever a mai transmis că operațiunile din Ucraina au fost oprite și că se concentrează pe siguranța angajaților și a familiilor, inclusiv prin sprijinul acordat în evacuare, acolo unde este necesar.

De asemenea, compania s-a angajat să doneze produse esențiale Unilever de 5 milioane de euro pentru efortul umanitar.

Rusia a depășit Iranul și Siria și a devenit țara supusă celor mai multe sancțiuni internaționale.

Sursa: Digi24.ro. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md