fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ Karate-ul este pentru femei. De 8 martie, sportivele de la „Fatality” Bălți și-au arătat puterea

Citește și:

De 8 martie domnișoarele de la clubul de karate shotokan „Fatality” din Bălți au demonstrat cât de multă putere poate încăpea în trupul și sufletul unei femei. La antrenamentul de astăzi au participat exclusiv fetele, de care senseii sunt foarte mândri.

Fetele care au revenit recent cu medalii de aur și argint de la competițiile din Tiraspol au spus că sportul pe care îl practică le caracterizează în totalitatea.

VALERIA CARAVAȚCAIA, sportivă: „Mă simt foarte mândră, am tins mult la asta, mă antrenez de 6 ani, este o muncă foarte grea. Karate-ul este pentru fete, noi avem foarte multe fete în echipă, toate suntem bravo, toate ocupăm locurile de frunte.”

ȚUGUI ALINA, sportivă: „Fiecare competiție este un obstacol, la care ne ajută antrenorii și multe antrenamente. Fetele aduc de multe ori rezultate mai bune decât băieții.”

GULUI ERNESTA, sportivă: „Fetele aici se pot dezvolta, își găsesc prioritatea de a se antrena și de a avea o figură mai frumoasă. Următorul meu țel este să revin de la Campionatul European, ce se va desfășura în aprilie,  cu două medalii de aur.”

Cele mai micuțe ucenice au spus că sunt încântate de antrenamente și cred că atunci când va fi nevoie vor putea să se apere de orice primejdie.

MIROSLAVA ULMADĂ, sportivă: „-Când o să am centura neagră vreau să devin antrenor de karate. Să te salvezi pe tine.

– Să dezvolți autoapărarea, dar pe cine mai vrei tu să salvezi în viitor?

– Pe fratele, mama, unicii.”

ECATERINA GÎLCA, sportivă: „- Mă simt bine.

– Îți place să vii aici, să te antrenezi?

– Da.

–  Te simți puternică?

– Da. Dacă cineva o să mă bată, eu o să dau înapoi.”

Antrenorul clubului, Vitalie Spînu, a spus că este mândru de toate cele 50 de fetele pe care le antrenează.

VITALIE SPÎNU, antrenor: „La competițiile internaționale, la moment ele aduce cele mai frumoase rezultate, concurența este la nivel, la fel ca la băieți. Fetele mai rapid însușesc informațiile pe care eu le spun, anume analizează tactic. Chiar dacă băieții sunt foarte rapizi, totuși fetele sunt mai deștepte. Soția mă susține, mă încurajează, acest sprijin îmi dă un imbold să merg mă ocup și mai intens.”

La finalul antrenamentului fiecare domnișoară a primit câte o floare din partea senseiului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md