fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Mihail Bagas, acuzat de spălare de bani, vrea schimbarea măsurii de arest. Decizia Curții de Apel Chișinău

Citește și:

Mihail Bagas, vizat într-un dosar de spălare de bani și pregătirea finanțării ilegale a partidului din partea unui grup criminal organizat, pledează nevinovat, iar avocatul a cerut instanței de judecată schimbarea măsurii de arest. Magistrații Curții de Apel însă, nu au dat curs cererii și au menținut arestul în izolator pentru Bagas, stabilit de către prima instanță la solicitarea procurorilor, transmite tv8.md. 

Potrivit lui Aureliu Colenco, avocatul lui Mihail Bagas, clientul său se declară nevinovat și spune acuzațiile aduse de procurori sunt nefondate.

„Noi am demonstrat că nu pot fi puse la baza bănuielilor rezonabile unele investigații speciale, fără a fi prezentate careva probe. Mai mult, articolul 243 care se referă la spălarea banilor și care îi este incriminat, nicio probă nu a fost prezentată, iar demersul procurorului nicio referire la acest articol nu face. Așa că am cerut anularea măsurii preventive la etapa aceasta și înlocuirea cu măsura preventivă non-privative de libertate”, a declarat presei, Aureliu Colenco.

Amintim că Bagas, care s-a înscris în cursa pentru alegerile generale locale din 5 noiembrie, a fost exclus din competiția electorală pentru primăria municipiului Chișinău. Asta după ce Procuratura a anunțat că Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali săvârșită în proporții mari și complicitatea și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md