fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Ministerul Afacerilor Interne va primi din partea Consiliului Europei un suport în domeniul protecției refugiaților

Citește și:

Secretarul de stat al MAI, Jana Costachi, a avut astăzi, 13 iunie, o ședință de lucru cu delegația Consiliului Europei, condusă de către Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru migrație și refugiați, Leyla Kayacik, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 13-15 iunie 2022.

În cadrul ședinței au fost abordate aspecte privind gestionarea multidimensională a fluxului de refugiați din Ucraina, provocările întâmpinate, precum și identificarea acțiunilor punctate a modului practic în care CoE poate susține MAI, în contextul gestionării crizei umanitare, cu accent pe protecția persoanelor de violență, exploatare și trafic de ființe umane a celor mai vulnerabile categorii de persoane: femei, copii neînsoțiți și separați, precum și persoane în vârstă.

Astfel, în timpul discuțiilor, Jana Costachi a făcută o retrospectivă a activităților întreprinse și a evidențiat necesitățile subdiviziunilor MAI, în asigurarea siguranței și securității tuturor cetățenilor ce se află pe teritoriul țării.

„Prioritatea ministerului este să elaborăm un plan de acțiuni la nivel național privind răspunsul pe care îl avem noi pentru integrarea refugiaților, cu respectarea normelor și drepturilor fundamentale ale omului, luând în calcul așteptările și solicitările refugiaților vis-a-vis de viitorul lor și capacitatea instituțională și financiară a fiecărei instituții în parte”, a menționat secretarul de stat.

„Am urmărit cu atenție evenimentele și evoluțiile care au avut loc după data de 24 februarie și cunoaștem eforturile enorme pe care le-ați depus în gestionarea situației. Moldova este un membru important al Consiliului Europei și acesta este motivul pentru care suntem aici – ca să putem identifica necesitățile voastre și să vă acordăm suportul nostru, prin măsuri specifice, în protejarea refugiaților care fug de război”, a declarat Leyla Kayacik.

Mâine, 14 iunie, oficialii vor efectua o vizită de informare la punctul de trecere a frontierei de stat Palanca.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegrași Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md