fbpx
0.8 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Mitropolia Basarabiei îi cere Episcopului Marchel să elibereze sediul eparhial din Bălți și Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”

Citește și:

Mitropolia Basarabiei îi cere episcopului Marchel, de la Mitropolia Moldovei, să elibereze reședința episcopilor români din Bălți, construită în timpul României Mari de Visarion Puiu, precum și Catedrala ortodoxă română „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bălți. 

Replica vine în contextul criticilor proferate de Marchel, în legătură cu decizia de a ridica la Bălți o nouă catedrală și un centru cultural românesc sub oblăduirea canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

„Episcopul Marchel Mihăiescu ar proceda corect, în spiritul dreptății istorice, dacă ar elibera reședința episcopilor români din Bălți, construită în timpul României Mari de vrednicul de pomenire Visarion Puiu, primul episcop român al Hotinului cu reședința în Bălți, precum și Catedrala ortodoxă română „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bălți, construită cu cheltuiala Mitropoliei Basarabiei și a Statului Român, inaugurată în 1935 în prezența Regelui României și a unui înalt sobor de ierarhi români și greci”, menționează Mitropolia Basarabiei, într-un comunicat.

Sursa menționează că Biserica Ortodoxă Română a depus eforturi considerabile pentru revitalizarea comunităților ortodoxe din Basarabia, care au revenit, în libertate, la jurisdicția tradițională a Bisericii Mame.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ La Consiliul Raional Fălești au fost constituite comisiile de specialitate

Treizeci și doi de consilieri s-au întrunit astăzi la ședința de constituire a componenței Consiliului Raional Falești. Pe ordinea...

Doi moldoveni și-au făcut praf mașinile, pe o stradă din Iași

Doi șoferi moldoveni, care conduceau un Lexus și respectiv un Mercedes, au ajuns la spital în urma unui accident...
  sursa: cursbnm.md