fbpx
17.7 C
Бэлць
duminică, septembrie 24, 2023

Mitropolitului Vladimir: Să avem inimile pline de nădejde, credință și dragoste în Iisus

Citește și:

În ajunul Învierii Domnului, Mitropolitul Moldovei, Vladimir, a adresat un mesaj creştinilor ortodocşi. În Pastorala de Paşte, ierarhul i-a îndemnat pe enoriaşi să nu uite de Dumnezeu şi să se roage pentru vindecare.

Înaltpreasfinţitul spune că pandemia caută să ne umple inimile de frică și să le învăluie în panică, însă prin pocăinţă adevărată vom scăpa de acest sentiment. Totodată, Mitropolitul Vladimir le-a urat celor de acasă și de peste hotare să aibă inimile pline de speranţă, credință și dragoste în Iisus.

În acest an, enoriaşii nu vor putea participa la Slujbele de Înviere şi nu vor avea acces nici în curţile bisericilor pentru a sfinţi bucatele. În caz contrar, atât ei, cât şi preoţii riscă să fie amendaţi.

„Dacă se va accepta în biserică sau să sfinţească acele bucate sau să fie mulţi cetăţeni în ogradă, în biserică, clar că legea este egală pentru toţi şi vom fi nevoiţi să întocmim procese contravenţionale şi asupra preoţilor care sunt responsabili de această situaţie”, a declarat Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne.

Contactat telefonic, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, ne-a declarat că preoţii se vor conforma deciziilor luate de autorităţi. Totodată, creştinii din Bălţi şi Chişinău sunt îndemnaţi să cumpere pască deja sfinţită.

„Fapt ce ne-a determinat să lansăm recomandări către clericii şi credincioşii noştri pentru a se pregăti de mărețul praznic prin procurarea din reţelele corespunzătoare a păștilor care urmează a fi sfințite în aceste zile”, a precizat secretarul Mitropoliei Moldovei.

Însă în oraşele mai mici, sfințirea bucatelor se va face în spaţiul adiacent primăriilor, cu respectarea distanţei sociale şi sub supravegherea forţelor de ordine. La sate, enoriaşii sunt îndemnaţi să scoată bucatele în faţa porţii, iar preoţii vor merge din casă în casă, pentru a le sfinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md