fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

Notara lui Plahotniuc, Olga Bondarciuc, a cerut azil politic în Belgia

Citește și:

Olga Bondarciuc, notara lui Vladimir Plahotniuc, anunțată în căutare internațională, a cerut azil politic în Belgia. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, pentru mai multe instituții de presă.

Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia, la sfârșitul lunii septembrie 2021, însă aceasta nu a putut fi extrădată în Republica Moldova, pentru că a solicitat azil politic, care la moment se află în proces de examinare. După soluționarea procesului, autoritățile din Belgia urmează să se expună asupra extrădării.

La 22 aprilie 2020 în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol a fost transmisă solicitarea referitor la anunțarea în căutare internațională în vederea localizării  Olgăi  Bondaricuc,  în vârstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Plahotniuc Vladimir, fiind  pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă.

Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia în baza difuziunii de căutare internațională emise în baza solicitării BNC Interpol Chișinău.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md