fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Nouă incursiune terestră a infanteriei israeliene în centrul Fâşiei Gaza. Bombardamentele vizează instalaţii Hamas

Citește și:

Armata israeliană anunţă, vineri, că infanteria israeliană a desfăşurat un „raid ţintit în sectorul central al Fâşiei Gaza”, susţinută de „avioane de vânătoare şi drone” vizând obiective Hamas, scrie news.ro

Militarii isralieni au părăsit apoi teritoriul palestinian – fără să înregistreze răniţi – anunţă într-un comunicat Tsahalul.

Armata anunţă că, în afară de această incursiune, a bombardat instalaţii Hamas ”în toată Fâşia Gaza”.

În paralel cu această operaţiune terestră, obiective ”aparţinând organizaţiei teroriste Hamas” au fost bombardate în centrul enclavei şi ”peste tot în Fâşia Gaza”, se precizează în comunicat.

Tsahalul anunţă în comunicat că a distrus rampe de lansare de rachetă, centre de comandament Hamas şi că au fost ”neutralizaţi” membri ai mişcării islamiste.

Armata israeliană bomardează intensiv şi neîncetat enclava palestiniană, în urma atacului Hamas în Israel la 7 octombrie.

Ea desfăşoară cu regularitate incursiuni în Fâşia Gaza, în aşteptarea unei ofensive terestre cu care au ameninţat în repetate rânduri comandanţi militari şi lideri  politici.

În noaptea de miercuri spre joi ea a anunţat că a desfăşurat un raid ţintit cu tancuri în nordul Fâşiei Gaza.

Războiul a fost declanşat de atacul Hamas în Israel, fără precedent ca amploare şi violenţă, soldat cu 1.400 de morţi, majoritatea civili, potrivit Israelului.

Peste 200 de persoane au fost luate ostatice atunci şi aduse cu forţa în Fâşia Gaza, unde Hamasul este la putere din 2007.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că bombardamentele lansate ca represalii s-au soldat cu peste 7.000 de morţi, majoritatea civili, inclusiv 2.900 de copii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Ploi pe întreg teritoriul țării. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 17 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de...

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...
  sursa: cursbnm.md