fbpx
16.4 C
Бэлць
miercuri, octombrie 4, 2023

O hartă a plantelor melifere urmează a fi creată în Republica Moldova

Citește și:

O hartă a plantelor melifere va fi creată în Republica Moldova, în premieră de către Agenția Moldsilva. Harta urmează a fi elaborată  în cadrul Proiectului European de Dezvoltare a Apiculturii – PEDAM, implementat de Asociația Green Nations.

Cu ajutorul hărții vor fi identificate sectoarele de recoltare a mierii. Informația va conține un registru cu descrierea detaliată a culturilor melifere și perioada lor de polenizare.

Vor fi efectuate calcule privind numărul rațional de stupi ce urmează a fi amplasaţi în aceste spații, precum și anumite restricții ce țin de prezența animalelor sălbatice.

În perioada înfloririi plantelor melifere, pe suprafețele indicate pe hartă vor fi instalate stupinele membrilor proiectului PEDAM. După finalizarea perioadei de recoltare a mierii și strămutarea stupilor, animalele sălbatice vor avea acces în aceste spații, iar plantele melifere le vor servi drept hrană.

Green Nations Moldova este o organizație non-guvernamentală și non-politică, care își propune să conecteze agricultorii moldoveni la piața europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Oamenii din nordul țării despre modificările Codului Electoral: „Dacă au furat, o să mai fure”

Parlamentul a votat, astăzi 4 octombrie, în lectură finală modificările Codului Electoral. Potrivit noilor prevederi persoanele care sunt bănuite,...

/VIDEO/ ONG-uri din mai multe țări se unesc în lupta împotriva corupției. La Bălți se organizează o conferință cu invitați internaționali

Bunele practici dar și strategii comune în domeniile transparenței decizionale, prevenirii și combaterii corupție în țările Parteneriatului Estic sunt...
  sursa: cursbnm.md