fbpx
16.4 C
Бэлць
miercuri, octombrie 4, 2023

OMS declară pandemie de coronavirus (anunț oficial)

Citește și:

Organizația Mondială a Sănătății a decretat, oficial, pandemie de coronavirus. 

Anunțul a fost făcut de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de agențiile internaționale de presă. 

„Am estimat că (noul coronavirus)  poate fi caracterizată drept o pandemie”, a oficialul OMS, la Geneva. Ghebreyesus a atras atenția că  numărul cazurilor în afara Chinei s-au multiplicat de 13 ori în ultimele două săptămâni și s-a arătat nemulțumit de felul în care răspunde comunitatea internațională nivelului alarmant de propagare. 

„În zilele și săptămânile ce vin, ne așteptăm să vedem creșteri ale cazurilor, numărului de decese și numărului de țări afectate”, a transmis OMS. 

Pandemia este o epidemie răspândită la nivel global.

La nivel global au fost înregistrate aproximativ 119 400 de cazuri, 4 300 de decese. Cert este faptul că peste 66 584 de persoane s-au tratat. Infectați astăzi rămân a fi aproximativ 48 500 de persoane.

Cele mai multe cazuri înregistrate de COVID-19 sunt înregistrate în China, cu peste 80 000 de cazuri, urmând Italia cu peste 10 000 de persoane infectate și Iran cu peste 8000 de bolnavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Oamenii din nordul țării despre modificările Codului Electoral: „Dacă au furat, o să mai fure”

Parlamentul a votat, astăzi 4 octombrie, în lectură finală modificările Codului Electoral. Potrivit noilor prevederi persoanele care sunt bănuite,...

/VIDEO/ ONG-uri din mai multe țări se unesc în lupta împotriva corupției. La Bălți se organizează o conferință cu invitați internaționali

Bunele practici dar și strategii comune în domeniile transparenței decizionale, prevenirii și combaterii corupție în țările Parteneriatului Estic sunt...
  sursa: cursbnm.md