fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

(P) Cum să urmărești stadiul dosarului de redobândire a cetățeniei române

Citește și:

Moldovenii care au solicitat redobândirea cetățeniei române se interesează frecvent cum pot urmări stadiul dosarului cetățeniei române ca să înțeleagă ce se întâmplă cu cererea.

Există două modalități de a verifica la ce etapă se află dosarul tău de redobândire a cetățeniei române. Prima opțiune constă în verificarea online pe pagina Autorității Naționale pentru Cetățenie – cetățenie.just.ro.

Pe site-ul Autorității Naționale pentru Cetățenie, secțiunea articolului 11 îți permite să verifici stadiul dosarului, introducând numărul de pe bonul primit la momentul depunerii dosarului.

În cazul în care informațiile disponibile online nu sunt suficiente sau dacă ai depus dosarul la unul dintre Consulatele României din străinătate și nu deții numărul dosarului, există posibilitatea de a solicita informații de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie prin intermediul procedurii „stadiu dosar”.

Stadiu dosar cetățenie română – ce reprezintă?

Procedura „stadiu dosar cetățenie română” reprezintă o modalitate legală și eficientă de a obține informații cu privire la etapa la care se află examinarea dosarului de redobândire a cetățeniei române. Aceasta implică expedierea unei scrisori recomandate către Autoritatea Națională pentru Cetățenie, prin care se solicită informații. De obicei, vei primi un răspuns în aproximativ 2-3 luni.

Răspunsul primit la scrisoare ANC va furniza un număr unic alocat dosarului tău, termenul stabilit de către președintele Comisiei pentru examinarea cererii, statusul aprobării dosarului de cetățenie română sau identificarea unor documente lipsă.

Acest lucru oferă posibilitatea de a completa rapid dosarul de cetățenie română cu documentele necesare, în caz de necesitate, prevenind astfel întârzierea în examinarea acestuia.

Cât timp durează procesul de soluționare a dosarului de cetățenie română?

Conform Legii cetățeniei române nr. 21/1991, termenul legal unic prevăzut pentru examinarea dosarului după depunere este de 5 luni. În practică, din motive obiective, acest termen este depășit de aproximativ 5-6 ori și poate ajunge până la 3 ani.

Această întârziere are la bază mai multe cauze, printre care numărul crescut de solicitări de redobândire a cetățeniei, un număr limitat de angajați în instituțiile autorizate din România și o atentă verificare a autenticității datelor din dosare.

Dacă au trecut 5 luni de la depunerea dosarului pentru redobândirea cetățeniei române, este recomandat să verifici stadiul dosarului pentru a obține informații actualizate.

Cum te ajută JustConsult când soliciți redobândirea cetățeniei române?

Procesul de redobândire a cetățeniei române implică mai multe etape, fiecare cu cerințe și reglementări specifice. O greșeală minoră sau un document lipsă poate provoca amânarea soluționării cererii cu câteva luni.

Just Consult te poate ajuta, oferind consultanță și asistență calificată pe tot parcursul procesului de redobândire a cetățeniei române. Cu o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu, JustConsult și-a câștigat o reputație solidă.

Compania garantează executarea serviciilor prin semnarea unui contract de prestări servicii și eliberarea unui bon fiscal.

Cu JustConsult, poți avea încredere că fiecare etapă este tratată în mod legal și conform termenilor stabiliți în contract.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare sau asistență în procesul de redobândire a cetățeniei române, JustConsult este disponibil la Bălți pentru a te ajuta.

Completează formular online pe pagina justconsult.md sau să sună la numărul de telefon 022 80 20 81 și programează o întâlnire direct la sediul JustConsult Bălți, situat în centrul municipiului, pe strada Ștefan cel Mare 60, în incinta Poștei Centrale.

(P)

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md