fbpx
14.9 C
Бэлць
miercuri, mai 29, 2024

Peste 10 mii de alegători sunt așteptați la urne în cele 9 localități din țară unde vor avea loc alegeri locale noi

Citește și:

Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre numărul de alegători în cele 9 localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local.

Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 aprilie curent, numărul total al cetățenilor cu drept de vot este de 10 766.

Alegătorii care și-au stabilit domiciliul în una din localitățile sus menționate după data de 19 februarie 2024, nu vor putea vota la alegerile locale noi și cele parțiale din 19 mai 2024. Codul electoral prevede că, în cazul alegerilor locale, termenul înregistrării domiciliului sau reședinței temporare nu poate fi mai mic de 3 luni până la data primului tur de scrutin.

Amintim că, pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Toate informațiile despre alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024 le puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale noi din 19.05.24”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-ministrul Dorin Recean: „Programul Prima Casă Plus este o investiție în viitorul tinerilor și al familiilor din Republica Moldova”

Programul Prima Casă Plus va fi disponibil pentru cetățeni, începând cu luna iulie 2024, iar până atunci Guvernul va...

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon,...
  sursa: cursbnm.md