fbpx
14.8 C
Бэлць
marți, mai 28, 2024

/VIDEO/ Cancerul de piele afectează tot mai mulți oameni. Boala poate fi prevenită și tratată

Citește și:

Cancerul de piele afectează tot mai mulți oameni, doar din 2014 până în 2024, rata de îmbolnăvire a crescut cu 32%. Luna mai este dedicată informării populației despre cancerului de piele și cum acesta poate fi tratat.

„De purtat neapărat ochelari de soare și pălării și trebuie să bem mai multă apă. Trebuie să purtăm haine din stofe naturale, cu mâneci lungi. Este foarte important, acest lucru nu-l înțeleg cei tineri, iar noi deja cu timpul înțelegem. Din păcate fiecare are viața lui și decide cum să o trăiască.”

„Cum trebuie să se protejeze? – Să stea acasă. Ce să faci, dacă trebuie să ieși, cum o să te aperi, soarele este soare, nu te ascunzi nicăieri de el. Eu mereu merg la pescuim și fac arsuri, dar nu am niciodată nimic.”

Cei mai vulnerabili în fața cancerului de piele sunt oamenii care au pigmentul pielii deschis, multe alunițe sau se expun în exces la soare în orele de vârf.

ALEXANDRA CIUCREA, medic de familie: „Factorii principali, care se consideră de risc înalt, în declanșarea cancerului de piele sunt următorii: Utilizarea solarului, persoanele care merg la solar au cu 74% mai multe șanse de a dezvolta un melanom malign, expunerea la soare în timpul activității profesionale. Aici se includ agricultorii, constructorii sau alte persoane care muncesc în aer liber. Expunerea la soare recreațională, adică timpul petrecut pe plajă, fără protecție solară, mai ales dacă este urmată de arsuri solare. Nu în ultimul rând este istoricul familial sau personal de melanom. Persoanele care au culoarea pielii deschisă, care au ochi albaștri sau verzi, care au culoarea părului deschisă.”

Cancerul de piele poate fi prevenit dacă este diagnosticat precoce.

ALEXANDRA CIUCREA, medic de familie: „Stați la umbră atunci când razele ultraviolet sunt cele mai intense. Purtați haine de protecție, pălării și ochelari de soare. Utilizați cremă cu spectrul larg de protecție solară. O deosebită importanță are protejarea copiilor. Cancerul de piele poate fi văzut, astfel vă îndrum pe toți să vă autoexaminați regulat. Cel puțin o dată pe lună. Cancerul de piele poate fi tratat, cu condiția că este diagnosticat și tratat precoce.”

Modificările la nivelul pielii sunt principalul semn de avertizare pentru cancerul de piele.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Cancerul de piele afectează tot mai mulți oameni. Boala poate fi prevenită și tratată - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Luna mai este dedicată informării populației despre cancerului de piele și cum acesta poate fi tratat, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Trei bălțeni au cucerit bronzul la Campionatul European Kyokushinkai

Trei sportivi din Bălți au adus medalii de bronz de la Campionatul European Kyokushinkai, ediția a 37-a, care s-a...

Festivalul Urban Vibes revine la Bălți. Ce au pregătit organizatorii în acest an

Graffiti, hip-hop, skating, muzică bună și concursuri îi așteaptă pe toți tinerii din nordul țării care vor participa, vineri,...
  sursa: cursbnm.md