fbpx
23.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Plasau anunțuri că vând lemne de foc, lua avans, dar nu livrau nimic. Doi deținuți și o femeie, trimiși în judecată

Citește și:

Doi deținuți și o femeie aflată la libertate au fost trimiși în judecată, pentru înșelarea a 30 de victime, sub pretextul comercializării lemnelor de foc. Cei trei au prejudiciat peste 30 de victime.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis pe banca acuzaților doi deținuți și o femeie aflată la libertate, după ce au primit aproape 100.000 lei în avans pentru pretinse vânzări a lemnelor de foc, care până într-un final nu au fost livrate.

Schema a fost implementată de către cei trei membri ai grupului criminal organizat, în perioada octombrie 2021 – februarie 2022.

Astfel, datele dosarului penal relevă faptul că cei trei publicau anunțuri false pe internet privind comercializarea lemnelor de specii tari (salcâm, frasân, stejar), la un preț avantajos de 700-800 lei pentru un metru cub; iar de la clienții care-i apelau, pretindeau în avans diferite sume de bani cuprinse între 2000-8000 lei. Ulterior, banii erau transferați pe conturile create în acest scop de învinuiți, după care aceștia erau însușiți de către membrii grupului criminal organizat.

Cei doi bărbați au vârste de 22 și 31 de ani, fiind deținuți în penitenciarele din Leova și Pruncul unde-și execută pedepsele pentru comiterea altor infracțiuni deosebit de grave. Femeia are vârsta de 52 de ani și este căsătorită cu unul din deținuți, din perioada anului 2021.

Potrivit legii, escrocheria comisă în cadrul unui grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare de la 4 la 8 ani, iar până la pronunțrea unei hotărâri judecătorești finale, cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md