fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Precipitațiile puternice căzute în weekend au provocat mai multe pagube în nordul țării

Citește și:

Precipitațiile puternice căzute în acest weekend au provocat pagube în mai multe raioane din nordul țării.

Sâmbătă, ploaia a distrus aproximativ 3 kilometri de drum local în localitatea Cobani din raionul Glodeni, iar duminică în localitatea Bleșteni și orașul Edineț, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din două gospodării. Tot duminică, digul bazinului acvatic din localitatea Brânzeni și Bădragii Vechi a fost deteriorat în urma căruia s-a scurs apa în pantă. La fel, angajații IGSU au fost solicitați și în municipiul Rezina, aici pompierii au evacuat  apa din două gospodării.

În contextul avertizării lansate săptămâna trecută de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, privind creșterea nivelului apei în râurile Prut și Nistru, conducerea IGSU a dispus în continuare monitorizarea strictă pe toate segmentele de măsurare pe ambele râuri. Mai mult, IGSU a dispus evaluarea lucrărilor necesare, dar și altor rezerve pentru asigurarea lucrărilor de prevenire și intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md